Új dimenziók a kondenzációs kéménytervezésben

Új dimenziók a kondenzációs kéménytervezésben

Cégünk több éves kivitelezői tevékenységet követõen 2011 óta foglalkozik égéstermék-elvezetők forgalmazásával. A kondenzációs technológia térnyerése és a szakmán belüli egyre szigorodó szabályozás eredményeként 2017-ben a SAS software art studio és a Bausoft Kft. közreműködésével, kifejlesztettük a hazánkban egyedinek számító kéménytervező és méretező programot, amely honlapunk online felületén lehetőséget nyújt a kondenzációs kémény megtervezésétől, a komplett árajánlat elkészítésén és az anyagbeszerzésen keresztül a hő- és áramlástechnikai méretezéséig.

A kondenzációs kémény megtervezése

kéménytervezőA kéménytervező program jelenlegi állapotában a max. 60 kW-os teljesítményű (lakossági) kondenzációs kazánokhoz leggyakrabban alkalmazott, a cégünk által forgalmazott H-FLUE égéstermék-elvezetők tervezéséhez használható.Ezzel a program lehetőséget nyújt mind az egyfalú osztott, mind a koncentrikus „cső a csőben”, mind pedig a többrétegű külső szigetelt rendszerek megtervezéséhez a kiválasztott átmérőben.
Az égéstermék-elvezető anyagát tekintve lehet: PPs, PPs/Alu, INOX, INOX/INOX, szigetelt INOX/INOX.
A program használatával a tervezőnek módjában áll 3D-ben modellezni a kivitelezni kívánt rendszert. A tüzelőberendezés kiválasztásánál a gyári füstcsonk átmérő szerinti adatot vegye alapul, szükség szerint használjon bővítő- vagy osztó idomot. A könnyű kezelhetőséget különböző funkciók biztosítják, mint például a forgathatóság, döntés, átlátszóság, nagyítás. Az esetleges hibák kiküszöbölése érdekében más-más színek szerinti megjelöléseket választottunk az eltérő anyagok megkülönböztetésére.
Ezen felül a program kizárja az adott rendszerrel nem kompatibilis elemek beépítését. Amennyiben változtatásokat végezne a munkafolyamatban, a megfelelő gombok segítségével lehetősége van az elemek egyenkénti-, vagy akár a teljes ág törlésére. A tervezés lezárása a végelemek beépítésével történik.

Árajánlat készítés és anyagbeszerzés a program segítségével

Az eddigi munkamenetet folytatva, lehetőségünk van az elkészült kéményrendszerhez szükséges kiegészítő tételeket egyesével a kosárba helyezni. A kosár tartalmát különböző díjak hozzáadásával tudjuk komplett árajánlattá tenni, melyek mértékét szabadon beírhatjuk. Ezzel zárul a tervezés és anyagkiírás folyamata, melyet kinyomtathatunk vagy regisztráció után elmenthetünk, és megrendelőnk számára továbbíthatunk. Az árajánlat elfogadása után a lementett projektet megnyitva megrendelhetjük a tervezett rendszert.

A hő-és áramlástechnikai méretezés elkészítése

A már említett regisztráció során igényelni lehet a méretezéshez szükséges jogosultságot. A kérés kedvező elbírálása után aktívvá válik a méretezés funkció. A méretező felület működésében és kinézetében megegyezik a sokak által ismert Bausoft Chm-Bau32 kéményméretező programmal. A különbséget az jelenti, hogy ennél a fejlesztésnél kizárólag a kéménytervezőben modellezett rendszerek számítására van mód. Az elkészült méretezés szintén menthető és nyomtatható.

kémény méretező

magyar zászló angol zászló
Az oldal sütiket használ. További információ